işinizi, ürünlerinizi, hizmetlerinizi sanal ortamda (internet ortamında) kullanıcılara, müşterilere sunabileceğiniz bir platformdur. Günümüzde sosyal ilişkilerimizi sürdürdüğümüz, alışverişimizi yaptığımız, kitaplar okuduğumuz internet, kendi işlerimizi büyütmemize ve dünyanın farklı yerlerinden müşteriler bulmamıza olanak sağlayan bir araç haline gelmiştir.
Hangi sektörde olursanız olun bir web sitesi sahibi olmak günümüz şartlarında lüksten çok ihtiyaçtır.
Bir web sitesi kurmak için teknik bilgi, ingilizce, tecrübe ve son teknolojik gelişmelerden haberdar olmanız ve sürekli takip etmeniz gerekli. İngilizce dilini öğrenmenizin ardından, php, css, js, jquery gibi kodlama dillerini öğrenmeniz gerekli. Bunlardan herhangi birinin eksikliğinde, karşınıza çıkacak sorunlara ve hatalara çözüm bulmanız imkansıza yakındır.
Web sitenizi kurmadan önce bir planlama yaparsanız bu işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Mevcut bir işiniz var ise, bu işteki hedeflerinizi belirlemeli ve adım adım bir yol haritası çıkarmanız gerekli. Bir yada birden fazla hizmet veriyorsanız, bu hizmetleri alacak kişilere hizmetlerinizi anlaşılır ve detaylı şekilde ifade etmeniz gerekli. Bir yada birden fazla ürün satışı yapıyorsanız, vitrininize gösterdiğiniz özeni web sitenize de göstermeniz gerekli. Çünkü web siteniz için internet ortamındaki vitrininiz olcak. Maliyetlerinizi kalem kalem çıkarmalı ve doğru bir fiyat politikası belirlemeniz gerekli. Bu planlamanın ardından size tavsiyemiz işinin uzmanı, sizi dinleyen ve anlayan profesyonel bir ekipten destek almanızdır. Bundan sonraki süreçte atacağınız adımlarda sizi doğru şekilde yönlendirmeli ve destek olmalıdır.
Web siteniz kurulmadan önce markanıza yada işine uygun bir alan adı (domain) satın almanız gerekli. Kısaca domain, işinizin internet ortamındaki ismi olacaktır. Örneğin araç kiralama yapıyorsanız, alan adının içinde oto kirama, araba kiralama gibi kelimeler kullanabilirsiniz. Temizlik ürünleri satan bir firma iseniz alan adında temizlik geçmesi size fayda sağlacaktır. Avukat yada doktorsunuz ve kişisel bir web sitesi istiyorsanız alan adınızda ünvanınıza yer vermelisiniz.
Alan adınıza karar verdikten sonra, web sitesi için destek alacağınız ekibe mutlaka isteklerinizi belirtin. Kullanılmasını istediğiniz renkler, kullanılmasını istediğiniz yazı karakterleri, web sitesinde kullanılacak menü yapısı ve kategorilerden detaylıca bahsedin.
Bizler ZeplinGo ekibi olarak isteklerinizi bir plana döker ve size ücretsiz olarak örnek bir demo site hazırlıyoruz. İçerikleriniz yok ise size örnek içeriklerle destek oluyoruz.
Bu işlemlerden sonra hosting hesabı satın almanız gerekli. Hosting sitenizdeki dosyaların barınacağı ve 7/24 açık olacak serverlardır.
Web sitenizde, ürün ve hizmetleriniz ile ilgili bolca bilgi verilmeli, blog yazıları ve makaleler ile desteklenmelidir. Yazılı içerikler dışında da fotoğraflar ve videolar ile zenginleştirilmelidir. İçeriklerinizin size özel olması, sizi eşsiz yapar. Kopya yazılar ve taklit içerikler web sitenizin değersizleşmesine sebep olur.
Bütün bu işlemlerden sonra web siteniz yayına alınabilir.
Web sitenizi kurdunuz, işiniz bitti mi? Hayır.
Şimdi de iyi biçimde kurduğunuz sitenizi aynı profesyonellikle pazarlamalısınız. Sitenizi iç ve dış pazarlama yöntemlerini kullanarak dünyaya pazarlayabilirsiniz.
İç Pazarlama: Şirket içi aktivitelerden oluşan pazarlama teknikleridir. Örneğin memnun müşteriler tarafından şirket hakkında yazılanlar, alınan ödüllerin gösterildiği bir sayfa, şirket çalışanları tarafından atılan her e-postanın altına eklenen, çıkan her paketin, verilen her kartvizitin vb. üstünde bulunan web adresi yazılması gibi yöntemler iç pazarlama olarak sıralanabilir.
Dış Pazarlama: Şirket dışı aktivitelerden oluşan pazarlama tekniklerini sayabiliriz. Örneğin arama motorlarıyla yapılacak işbirliği ile ilgili aramaların üst sıralarında web sitesinin reklam olarak görünmesini sağlamak (Google Ads Reklamları) , başka web sitelerine banner reklamı, pop-up reklam vermek; e-posta pazarlama ve sosyal medya pazarlama en önemli dış pazarlama yöntemleri arasında yer alıyor.
Özetle Web Sitesi kurarken temel adımlar :
İsim ve alan adı seçimi
Alan adı kaydının yapılması
Barındırma (hosting) kaydının yapılması
Site tasarımının yapılması
Site içeriklerinin oluşturulması
Site görevlerinin belirlenmesi
Sitenin pazarlanması
Linkler
E-ticaret paketleri
Web Sitesi Tasarımları
Ürünler
ZeplinGo Nedir?
Blog
İletişim
Eklentiler
Web Sitesi Kurmak
Web Tasarım Yaptırmak
Üyelik sözleşmesi
Hizmet Sözleşmesi
Gizlilik Politikası
Banka Hesap Bilgilerimiz
Ödeme seçenekleri
KVKK Aydınlatma Metni
İlgili Kişi Aydınlatma Metni
İlgili Kişi Başvuru Formu
Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi
Aydınlatma Yükümlülüğü
Kişilerin Haklarının Kullandırılması
Veri Sorumlusuna Başvuru
Hakkımızda
ZeplinGo 2005 yılından bu yana web ve mobil tabanlı yazılım sistemleri geliştiren NetNete'nin günümüz e-ticaret dinamiklerini değiştirmek üzere yapılandırdığı yeni ürünüdür.
Profesyonel bir web sitesi kurmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin. Web sayfası oluşturmak için özel olarak geliştirdiğimiz kontrol panel demomuzu inceleyin. Web sitesi fiyatları için tıklayın.
ZeplinGo Her hakkı saklıdır.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.