Reklam, satış, dağıtım ve çeşitli ödeme seçeneklerine sahip internet siteleri aracılığıyla ürün ve hizmetlerin ticaretinin yapılması veya online sistemler üzerinden sipariş verilmesi sürecidir. Kısaca e-ticaret; geleneksel ticaretin internet veya mobil cihazlar üzerinden yapılmasıdır. E-ticaret sektörüne giriş yapmak isteyen kişilerin uygulaması gereken bazı adımlar mevcuttur. Sanal mağaza açma adımları ne olursa olsun fiziki mağaza açmaktan çok daha hızlı ilerleyen bir süreçtir.
İnternet üzerinden yapılan satışlarda satışı yapılan ürünlerin vergilerinin ödenmesi gerekir. Vergi mükellefi olmanız açısından e-ticaret yapmak ya da e-ticaret sitesi kurmak için bir şirket kurma şartı aranır.
Farklı ödeme sistemlerini kullanarak birçok bankanın sanal POS'unu kullanabilirsiniz. (iyzico,paytr, payU vb.)
Kredi kartı ile bir çok banka aracılıyla ödeme alabilirsiniz.Nakliye firması ile anlaşabilirsiniz. Firmanız e-ticaret sitesinde müşterilerinizin gözünde güven ve prestij kazanır.
ETBIS'e (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi) kayıt olabilir ve tüketicileri koruma misyonunu üstlenebilirsiniz.
Damga vergisi
Muhtasar Beyanname
Katma Değer Vergisi (KDV)
Geçici vergi beyannamesi
Basit Usulde Yıllık Gelir Vergisi
Yıllık Gelir Vergisi
GVK 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendi kapsamında “Havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi” ürünlerin muafiyet kapsamına değerlendirileceği ifade edilmiş olup, metnin sonunda yer alan “gibi” şeklinde yapılan düzenleme ile ürünlerin kapsamı geniş tutulmuştur.
İmal edilen ürünlerin, 193 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendi kapsamında olması,
Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve aletlerin kullanılmaması,
Dışarıdan işçi çalıştırılmaması,
Ürünlerin işyeri açmaksızın satılması,
Ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılmaması,
Ürünlerin, ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri kermes, festival ve panayırlarda satılmaması,
Ticarî, ziraî veya meslekî kazancı dolayısı ile gerçek usulde gelir vergisine tâbi olunmaması,
Faaliyetin, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapılmaması
İnternet ya da benzeri elektronik ortamlarda satış yapılması halinde bu satışlara isabet eden yıllık satış tutarının asgari ücretin yıllık brüt tutarını (2020 yılı için 35.316 TL) aşmaması
gerekmektedir.
İnternetten pazarlama ve satışın çok daha kolay hale geldiği günümüzde aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ev hanımları ve küçük esnafları desteklemeye yönelik esnaf muafiyeti düzenlemesi son derece isabetli bir düzenlemedir.
Linkler
E-ticaret paketleri
Web Sitesi Tasarımları
Ürünler
ZeplinGo Nedir?
Blog
İletişim
Eklentiler
Web Sitesi Kurmak
Web Tasarım Yaptırmak
Üyelik sözleşmesi
Hizmet Sözleşmesi
Gizlilik Politikası
Banka Hesap Bilgilerimiz
Ödeme seçenekleri
KVKK Aydınlatma Metni
İlgili Kişi Aydınlatma Metni
İlgili Kişi Başvuru Formu
Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi
Aydınlatma Yükümlülüğü
Kişilerin Haklarının Kullandırılması
Veri Sorumlusuna Başvuru
Hakkımızda
ZeplinGo 2005 yılından bu yana web ve mobil tabanlı yazılım sistemleri geliştiren NetNete'nin günümüz e-ticaret dinamiklerini değiştirmek üzere yapılandırdığı yeni ürünüdür.
Profesyonel bir web sitesi kurmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin. Web sayfası oluşturmak için özel olarak geliştirdiğimiz kontrol panel demomuzu inceleyin. Web sitesi fiyatları için tıklayın.
ZeplinGo Her hakkı saklıdır.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.